For de av oss som har vært så heldige å være studenter i samfunnsgeografi på Universitetet i Oslo, har seminarrekken «Cities and Society» i flere år vært en inngangsport til lokale såvel som globale byspørsmål, med spennende stemmer fra fjernt og nært. Denne gangen er det våre nabolag som står på dagsorden.
Seminaret er åpent for alle, som innebærer at både gamle og nye gjester kan komme til det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Blindern (Eilert Sundts hus) den 13 juni.
Innledere:
Ragnhild Augustsen, landskapsarkitekt og ansvarlig for podcasten Våre steder og gründer av firmaet med samme navn. Augustsen er utdannet landskapsarkitekt ved NMBU og ønsker å skape en tverrfaglig samtale om by- og stedsutvikling. Foruten å arbeide med podcast og undervisning på NMBU har hun de siste årene arbeidet hos Tag Arkitekter med bomiljø i transformasjonsområder i by.
Ingar Brattbakk, samfunnsgeograf og forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, OsloMet. Brattbakk er kjent for sin forskning på nabolagseffekter, en term som brukes for å forstå hvordan et nabolag påvirker barn og unges livssjanser. Brattbakk var medlem i det regjeringsoppnevnte By- og levekårsutvalget, som resulterte i «NOU2020:16 Levekår i byer».
Etter innleggene vil en samtale modereres av Per Gunnar Røe, samfunnsgeograf og professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, UiO.
Dato: 13. juni
Tid: 14:15 – 15:30
Sted: Auditorium 3, Eilert Sundts hus
https://www.uio.no/om/finn-fram/omrader/blindern/bl09/
Facebook-side for arrangement: https://www.facebook.com/events/5513218688709672