Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Informasjonskapsler (cookies)

På plantidsskrift.no brukes det informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen av nettstedet, samt til statistikkformål.

Det er Universitetsforlaget AS som er ansvarlig for behandling av opplysninger og data ved bruk av informasjonskapsler på plantidsskrift.no.

En informasjonskapsel er en tekstfil som sendes fra en webside, f. Eks. legathandboken.no til din datamaskin eller smarttelefonen der hvor den blir lagret enten i minnet (sesjons informasjonskapsler) eller som en liten tekstfil (tekstbaserte informasjonskapsler). Vi benytter begge typer informasjonskapsler til følgende formål:

  • Forbedre opplevelsen og ytelsen på nettsiden.
  • Hente statistikk fra nettsiden, for eksempel antall besøkende. Her lagres det ingen personlige data.

Hvis nettleseren din er innstilt på å ikke akseptere informasjonskapsler vil flere funksjoner ikke fungere som normalt. Du kan enkelt endre denne innstillingen i nettleseren.

Når du benytter deg av våre nettsteder godtar du også bruken av informasjonskapsler.

Hvordan vi bruker informasjonskapsler

Google analytics
Vi bruker Google analytics til statistikk og analyse. Eksempler på dette er hva slags nettleser og enhet som brukes, hvor brukeren kommer fra, hvilke sider som blir besøkt og hvilke søk som er gjort innad på nettstedet. Statistikken inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon. Les mer om informasjonskapslene som brukes hos Google. https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=no 

Hvordan aktiverer jeg eller sletter informasjonskapsler?

De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan endre innstillingene slik at du enten blokkerer alle informasjonskapsler, eller blir varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Du kan lese om hvordan du gjør dette i hjelpefunksjonen i nettleseren din.