!function(){var e=window.rudderanalytics=window.rudderanalytics||[];e.methods=["load","page","track","identify","alias","group","ready","reset","getAnonymousId","setAnonymousId","getUserId","getUserTraits","getGroupId","getGroupTraits","startSession","endSession"],e.factory=function(t){return function(){e.push([t].concat(Array.prototype.slice.call(arguments)))}};for(var t=0;t<e.methods.length;t++){var r=e.methods[t];e[r]=e.factory(r)}e.loadJS=function(e,t){var r=document.createElement("script");r.type="text/javascript",r.async=!0,r.src="https://cdn.rudderlabs.com/v1.1/rudder-analytics.min.js";var a=document.getElementsByTagName("script")[0];a.parentNode.insertBefore(r,a)},e.loadJS(), e.load("2QeG7PrCDbdOc42BaIGtfu8riQw","https://aschehougokk.dataplane.rudderstack.com"), e.page()}(); window.dojoRequire(["mojo/signup-forms/Loader"], function(L) { L.start({"baseUrl":"mc.us20.list-manage.com","uuid":"a43f11e4d8cdfc1450941e77e","lid":"3b5ce41a5c","uniqueMethods":true}) })
Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Nyheter


Publisert

Habitat Day: Lokale, langsiktige løsninger i Ukraina

– Norge har i alt for liten grad vært interessert i byer i andre land, sier Peter Butenschøn, styreleder i Habitat Norge. Årets Habitat Day ønsker å finne løsninger på hvordan lokale norske erfaringer kan bidra til gjenoppbyggingen av Ukraina.

Publisert

Ny fargeveileder i Oslo: Vil fjerne frykten for å bruke farger

Kommunens nye fargeveileder, skal fremme klimavennlig, god arkitektur og gode uterom og møteplasser.

Publisert

Stilling ledig: Førstekonsulent/rådgiver til Planavdelingen, KDD

Vil du jobbe med utvikling av statens kart- og geodatapolitikk? Kommunal- og distriktsdepartementet søker førstekonsulent/rådgiver til Planavdelingen.

Publisert

Seminar om nabolagets rolle

Hva kjennetegner et godt nabolag, og hvor viktig er egentlig gode bomiljø for våre liv? Det er spørsmålene som skal drøftes av Ragnhild Augustsen og Ingar Brattbakk på Blindern den 13. juni.

Publisert

Norske filmer med på Open House Worldwide

Når Open House Worldwide går av stabelen er tema boliger og mennesker. Flere norske filmer er med på programmet. Det hele kan strømmes den 9. april.

Publisert

Gratis nettkurs om folkehelsearbeid

Eit forskingsmiljø ved Høgskulen i Volda har på oppdrag frå Helsedirektoratet utvikla eit nettkurs for kommunar og fylkeskommunar om kvalitative data i folkehelsearbeid. Nettkurset er gratis tilgjengeleg på helsedirektoratet.no. Målet er å styrke kommunane sin kompetanse om kvalitative data for å sikre eit systematisk og kunnskapsbasert folkehelsearbeid.

Publisert

Praktisk talt gratis etterutdanning for planleggere

Jobber du med planlegging i offentlig sektor og ønsker faglig påfyll? Da kan du ta en kikk på dette nye nettbaserte kurset i regi av Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder og NTNU.

Publisert

Åpen by: Open House Oslo 2021

Har du ofte tenkt at du skulle besøkt et av byens mange praktbygg, men blitt stoppet av vakter i døren? Den 25. og 26 september arrangeres Open House i Oslo for åttende gang. Festivalen forsøker å tilgjengeliggjøre byen gjennom å åpne en rekke bygg for allmenheten.

Publisert

Nytt urbant fagtidsskrift lanseres den 25. august

Så langt har det manglet et hjem for den økende faglige interessen for byen. Nå får de nordiske byforskerne et akademisk hjem, Nordic Journal of Urban Studies.

Publisert

Pengestøtte å hente for deg skriver om urbanisering i et globalt perspektiv

– Stipendet er for studenter generelt som ønsker å fordype seg i urbane problemstillinger, sier Eilert B. Ellefsen i Habitat Norge.