Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Lanserer nytt ungdommelig tidsskrift

Nordisk tidsskrift for ungdomsforskning er ute med sitt første nummer.

Publisert

Hva driver de unge med og hva slags virkelighet lever de i? Det er tema for det nyetablerte tidsskriftet Nordisk tidsskrift for ungdomsforskning som gis ut av Universitetsforlaget, som også er hjem for oss i Plan.

Redaktører er forskerne Ingrid Smette og Anders Bakken, som begge hører til ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA hos OsloMet.

«Sentrale temaer er kjønn, klasse og ulikhet, det flerkulturelle samfunnet, fritid, skole og utdanning, ungdomskultur, verdier og holdninger, demokrati og medvirkning, oppvekst og familieliv, helse og trivsel, vold og overgrep, rusmiddelbruk, kriminalitet samt overgangen mellom ungdomstid og ung voksen», heter det i en pressemelding fra Universitetsforlaget.

Tidsskriftets første utgave, som kan leses gratis her, tar for seg temaer som hvilke ungdommer som går på fritidsklubb, opplevelsene til ungdommer som går på arbeidsavklaringspenger, ungdommer med muslimsk bakgrunn i fosterhjem, og om ungdommer som lever med en intellektuell funksjonsnedsettelse.

Artikkelen er merket med:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *