Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Universitetsforlaget åpner Idunn

Akkurat nå er det mange som mangler tilgang til viktig faglitteratur. Universitetsforlaget har derfor valgt å åpne betalingsmuren for alt innhold på Idunn.

Publisert

Idunn

  • Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker.
  • Her kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder.
  • Idunn ble lansert den 26. mai 2004. Den gang bestod Idunn av omtrent 30 tidsskrifter, hvert med i gjennomsnitt to årganger. I dag består Idunn av over 70 tidsskrifter og mer enn 30 bøker.
  • Plattformen har hentet sitt navn fra den norrøne gudinnen Idunn. Hun står for det fornyende og foryngende, og forvarer æsenes mest dyrebare skatt: epler som gir evig ungdom.

I pressemeldingen heter det:

Universitetsforlaget åpner Idunn

Kjære helsepersonell, studenter, forskere, politikere og byråkrater.

Siden universiteter, høgskoler og biblioteker er stengt og mange jobber hjemmefra, sitter de fleste av dere nå uten tilgang på viktig faglitteratur og pensumartikler. Universitetsforlaget gjør derfor alt innhold på Idunn åpent tilgjengelig for alle til bibliotekene åpner igjen. På Idunn finner du over 36 000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker. Kunnskap er viktigere enn noen gang.Dette er noe av det vi i Universitetsforlaget kan bidra med og håper at en åpen tilgang kan gjøre hverdagen litt lettere for mange og at dere alle ser positivt på tiltaket.

Ta godt vare på dere selv og alle rundt dere.

Gode ønsker til dere alle fra oss i Universitetsforlaget.

Artikkelen er merket med:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *