Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Åpen by: Open House Oslo 2021

Har du ofte tenkt at du skulle besøkt et av byens mange praktbygg, men blitt stoppet av vakter i døren? Den 25. og 26 september arrangeres Open House i Oslo for åttende gang. Festivalen forsøker å tilgjengeliggjøre byen gjennom å åpne en rekke bygg for allmenheten.

Publisert

Blant de 85 byggene på programmet i år, finner vi blant annet den modernistiske perlen til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i  Middelthunsgate 29 på Majorstua.

Administrasjonsbygget ble tegnet av brødrene Fr. Lykke-Enger og Knut Enger og stod ferdig 1962-64. På stedet vil du også kunne høre riksantikvar Hanna Geiran forelese om gjenbruk av kulturminner.

«Alle er velkomne og arrangementet er gratis. Årets hovedsamarbeidspartner er NVE som fyller 100 år, vi gratulerer!» sier Open House Oslos styreleder Marianne Langhelle.

NVE og Entra har i samarbeid med Riksantikvaren, arkitektgruppen DARK, Skanska og ulike rådgivere jobbet med å restaurere og modernisere det delvis fredede bygget på Majorstua. Opprinnelige materialer og teknikker er brukt på ny, og nye tekniske og designmessige løsninger har forsøkt å ivareta kvalitetsnivået i det gamle såvel som det nye i bygget .

Alt av programmet på festivalen er gratis, og ideen er å åpne opp byens uendelige mange bygg. Festivalen ble grunnlagt i 2002 av den britiske journalisten Victoria Throton. Hun så seg lei av at spennende bygg var gjemt og lukket for offentligheten. Siden har festivalen forsøkt å åpne byen for folk flest og ikke kun dem med nøkkelkort til byen.

På programmet for dette årets Open House Oslo finner vi også Gaustad sykehus, den nye Ruseløkka skole, Lakkegata skolegårdspark samnt mange mange flere bygg.

Festivalen finner sted den 25. og 26 september, og alle arrangement er gratis. Les mer på: https://www.openhouseoslo.org/

Artikkelen er merket med:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *