Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Norske filmer med på Open House Worldwide

Når Open House Worldwide går av stabelen er tema boliger og mennesker. Flere norske filmer er med på programmet. Det hele kan strømmes den 9. april.

Publisert

Et av prosjektene som presenteres på årets festival, er Espai Verd i utkanten av Valencia. Prosjektet var ferdig på midten av 1990-tallet, og er tegnet av Antonio Cortés Ferrando. Prosjektet sikter på å bringe menneskene nærmere både hverandre og naturen. Foto: Espai Verd courtesy of Open House Valencia and Jobanjo

Den andre utgaven av festivalen Open House Worldwide tar i år form av et 12 timer langt program om sosiale boligprosjekt og nabolag. Disse presenteres gjennom filmer, panelsamtaler og live-strømminger av ulike tours.

Open House Oslo bidrar til festivalen med seks kortfilmer om gode norske boligprosjekter. To av dem er å se på hovedprogrammet: Den ene filmen handler om Carpe Diem Demenslandsby i Bærum tegnet av Nordic – Office of Architecture. Den andre viser Kunstnerkolonien på Bøler – bolig med betaling i kunst, et prosjekt tegnet av arkitekt Helge Thams i 1959.

Filmene etterfølges av panelsamtaler hvor du blant annet kan se Johannes Eggen, arkitekt og partner i Nordic – Office for Architecture diskutere demenslandsbyen, og Kaja Gjedebo, kunstner og smykkedesigner snakke om kunstnerkolonien Trolltun på Bøler.

Trolltun Borettslag presenteres på hovedprogrammet til den digitale festivalen Open House Worldwide. Prosjektet fra 1959 innebærer «bolig med betaling i kunst» og ble tegnet av arkitekt Helge Thams. Foto: Kjetil Ree.

De øvrige norske prosjektene som presenteres er Living Lab på Vollebekk, Nordregate 9 på Grünerløkka, Selvbyggerprosjektet på Svartlamon og Vindmøllebakken Gaining by Sharing på Stavanger. Alle prosjekt som på ulike vis tematiserer festivalens fokus på folk og boliger.

Du vil kunne se boligprosjekt ikke bare fra Oslo, men også byer som Melbourne, Taipai, Buenos Aires.

Open House Worldwide består av 50 ulike organisasjoner som alle har som mål tilgjengeliggjøre byen gjennom å åpne en rekke bygg for allmenheten.

Programmet strømmes den 9. april på YouTube. Registrer deg og les mer på: https://www.openhouseworldwide.org/festival-2022

Artikkelen er merket med:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *