Huseierne arbeider for at alle som ønsker det, kan eie sitt eget hjem. Dette er det vi mener er galt med dagens situasjon:
Det er mange parallelle løsninger for å løse disse utfordringene. Vi mener blant annet at leie-til-eie-modeller, startlånsordninger og økt boligbygging er gode virkemidler for å unngå at folk blir stående utenfor boligmarkedet og at forskjellene øker.
I tillegg til at inngangsbilletten til boligmarkedet ikke må bli for høy, er det viktig at bokostnadene for boligeiere ikke blir for høye. Det hjelper ikke å kjøpe seg sitt eget hjem, hvis man ikke har råd til å bo der. Huseierne er bekymret for at bokostnadene ved å eie sin egen bolig øker. Hvert år utarbeider Samfunnsøkonomisk analyse bokostnadsindeksen på oppdrag fra Huseierne. Den viser at det blir enda dyrere å bo for husholdningene. Fra 2018 til 2019 økte bokostnadene med 8 prosent. Prisstigningen i samme periode var på 2,2 prosent.
Huseierne arbeider bredt med boligpolitikk på mange felt for at flest mulig skal ha råd til å eie sitt eget hjem. Vi er for eksempel opptatt av gode bomiljø, og vi deltar blant annet i Bostøttealliansen hvor vi samarbeider med andre organisasjoner som Pensjonistforbundet og Leieboerforeningen.
Det boligpolitiske arbeidet vårt ut av vårt boligpolitiske program. Her er 10 punkter hentet fra programmet med forslag til løsninger for å bedre dagens boligmarked:
Huseierne vil arbeide for at
Huseiernes boligpolitiske program kan leses her.
Dette er våre forslag til en bedre hverdag for unge i boligmarkedet. Hva er dine forslag, Alf Jørgen Schnell?
Les også Alf Jørgen Schnells debattinnlegg her: Vi må hjelpe de unge ut av boligmarkedet
Kristin Gyldenskog i Huseierne tar til motmæle her: Vi må hjelpe de unge inn på boligmarkedet
Les Schnells tilsvar her: De unge konkurrerer med profesjonelle investorer
Kristin Gyldenskog i Huseierne svarer på Alf Jørgen Schnells essay «Vi må hjelpe unge ut av boligmarkedet».
Parminder Kaur Bisal var prosjektleder for områdesatsingen Fjell2020 i Drammen kommune. Nå trekker hun lærdommene fra prosjektet videre inn i Nye Drammen kommune.
– Familier må velge mellom fattigdom og å flytte, sier Ole Mikal Yong Pedersen. Han og Tøyen Boligbyggerlag er ikke fornøyd med byrådets planer for Hagegata 30 på Tøyen Torg.