Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Einar Aarvig

Alle saker skrevet av: Einar Aarvig


Publisert

Stedet og samtalen

Utgivelsen Metodar for Nordøyane er en samtale mellom kunstnere, forskere, og lokale krefter om ressurser og utfordringer i Distrikts-Norge. Arkitekt Arild Eriksen bidrar selv med perspektiver om samskapt stedsutvikling boligmangfold.

Publisert

Koreografien i et byrom

– På Økern er mennesker prioritert lavere enn biltrafikk og næringsliv, sier filmskaper Dag Johan Haugerud. Den prisvinnende filmen Sex utforsker hvordan det er mulig å finne seg til rette i slike omgivelser.

Publisert

Habitat Day: Lokale, langsiktige løsninger i Ukraina

– Norge har i alt for liten grad vært interessert i byer i andre land, sier Peter Butenschøn, styreleder i Habitat Norge. Årets Habitat Day ønsker å finne løsninger på hvordan lokale norske erfaringer kan bidra til gjenoppbyggingen av Ukraina.

Publisert

Bar som kulturminnevern

– Når folk blir genuint misfornøyde, lar de være å komme, sier Christopher Nielsen. Det organiske kunstverket Misfornøyelsesbar legges ned, men hvilket vern har innholdet?

Publisert

Anmeldelse av Blokka: Lavmælt protestfilm

Dokumentaren om utkastelsen av beboerne i Maridalsveien 128 er en samvittighetsfull skildring av et rått boligmarked i Oslo. Litt for samvittighetsfull?

Publisert

Kathrine Standal: – Fellesskap er hele målet

Denne høsten skal politikerne i Trondheim vedta om kommunen ønsker å legge ned Boligstiftelsen i Trondheim. – Udemokratisk og usosialt, sier daglig leder Kathrine Standal.

Publisert

Husleieloven: kritisk blikk fra nytt utvalg

Regjeringen vil gi husleieloven en grundig gjennomgang. – Loven berører alle nordmenn, sier forsker Jardar Sørvoll som leder et nyoppnevnt utvalg.

Publisert

– Blir bare dårligere og dårligere

Oslofjorden er i et langvarig sykeleie hvor det gradvis blir verre, sier marinbiolog Henning Røed. Nå leder han en allianse av miljø- og friluftsorganisasjoner for å få fortgang på bedringen.

Publisert

– Det er en skrivebordsløsning

– Familier må velge mellom fattigdom og å flytte, sier Ole Mikal Yong Pedersen. Han og Tøyen Boligbyggerlag er ikke fornøyd med byrådets planer for Hagegata 30 på Tøyen Torg.

Publisert

– Unge medforskere: De stiller mye mer relevante spørsmål

Denne uka fikk det norskstyrte samfunnsvitenskapelige prosjektet YouCount hederlig omtale av EU.