Lukk
Plan – Tidsskrift for samfunnsplanlegging, regional- og byutvikling

Nye studieplasser i planfag skaper jubel

Regjeringen oppretter i alt 92 nye studieplasser innenfor planfag.

Publisert

Regjeringen oppretter nye studieplasser innenfor planleggingsfag – 72 nye studieplasser på høyere grad og 20 nye bachelor-plasser.

De 72 plassene på høyere grad er fordelt som følger:

  • Arkitektur-og designhøgskolen får 30 plasser innenfor arkitektur og design. Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet får 20 tilsvarende studieplasser, mens Universitetet i Bergen får to nye studieplasser.
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet får 10 nye studieplasser innenfor by- og regionplanlegging.
  • Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet får 10 nye studieplasser i fysisk planlegging.
Aksel Hagen. Foto: Handelshøgskolen Innlandet

Aksel Hagen, førsteamanuensis ved Handelshøgskolen Innlandet – Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap og styreleder i Forum for Utdanning i Samfunnsplanlegging (FUS), er svært godt fornøyd.

Han mener det er tålmodig innsats over tid som har gitt uttelling i nye studieplasser.

– Vi er veldig glade. Vi har fått akkurat det vi har bedt om og ser det som en som en seier når vi så til de grader er blitt hørt, sier Hagen til Plan Tidsskrift.

Han viser til at FUS sto bak en rapport om økt utdanningskapasitet innenfor planfaget og berømmer alle involverte for å ha fulgt den opp godt. Han skryter også av både Kunnskapsdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet for godt samarbeid.

– Jeg er overbevist om at utdanningsinstitusjonene vil sørge for å lage gode nye studietilbud og løse dette på en god måte, sier Hagen.

FUS har hatt et mål om mellom 50 og 100 nye studieplasser innen 2025. Men Hagen vil ikke hvile på laurbærene og minner om at det fortsatt kan være aktuelt å søke om nye studieplasser de nærmeste årene.

Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet får 10 nye studieplasser i fysisk planlegging. Her Hovedbygningen på Gløshaugen. Foto: Ssolbergj (CC BY-SA 3.0)

Artikkelen er merket med:

En kommentar

Peter Paludan Hemmersam

De 30 nye studieplasser på AHO er innenfor design – ikke plan.

Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Avsporing i planfeltet

I Plan 1/2020 stilte vi spørsmålet: Hvor har det blitt av arealplanlegginga? Aarsæther, Hanssen og Hofstad kommenterer artikkelen i samme nummer, uten å a lest artikkelen vår særlig grundig. I alle fall tillegger de oss i svaret en rekke oppfatninger vi ikke har. Her kommer et forsøk på oppklaring og noen presiseringer.

Har du en god idé til hva som skal skje på Grønlikaia?

Hav Eiendom ber om innspill fra innbyggerne til hvordan Grønlikaia i Oslo skal bli i framtida. – Da Fjordbyen ble planlagt for snart 20 år siden, var det stor avstand fra det arkitektene jobbet med og folks bevissthet. Nå som området har tatt mer form, begynner bevisstheten hos innbyggerne å bli mye tydeligere, og da følger engasjementet med, sier Henning Sunde i Rodeo arkitekter.

Inviterer til debatt om friluftsliv, natur og arealplanlegging

Forum for Natur og Friluftsliv sine organisasjoner i Viken har invitert politikere og natur- og friluftslivsorganisasjoner til debatt om arealer for natur og friluftsliv onsdag.