Habitat Norge utlyser stipend til studenter som vil skrive masteroppgave om urbanisering i et globalt perspektiv. Stipendet er på 10 000 kroner og gjelder for studieåret som begynner til høsten.
Eilert B. Ellefsen i stipendkomiteen tar selv en master i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Han forteller at det har tatt et par år å få stipendordningen på plass.
– Det er utrolig morsomt at vi har fått dette til. Nå ser vi fram til å få inn mange spennende søknader, sier Ellefsen.
Habitat Norge har de siste årene konsentrert seg om folks rett til trygg bolig og spørsmål knyttet til sosial bærekraft – i tillegg til arkitektur- og planfaglige problemstillinger, hvor forståelsen som ligger til grunn for hva som blir bygget og formet og formet blir analysert.
Mer om stipendet: Habitat Norges stipendordning for masterstudenter
Ellefsen sier det er mange studenter ved eksempelvis Universitetet i Oslo, Arkitekthøgskolen og Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet som har stor interesse for globale spørsmål knyttet til urbane prosesser.
– Det handler både om prosessenes form og de politiske implikasjonene. Habitat Norge fyller et tomrom når vi får satt dette på agendaen, sier Ellefsen.
Tre studenter kan motta stipendet, og søknadsfristen er 1. september. Søknaden må beskrive problemstillingen for masterprosjektet med hovedspørsmål, foreslått metodikk. Oppgaven kan skrives på norsk, svensk, dansk eller engelsk.
Les også: Urbanister vil kjempe mot by-blindhet med ny bok
Stipendkomiteen ønsker søkere fra mange ulike fagretninger, ikke bare samfunnsgeografer i eller arkitektstudenter fra Oslo.
– Stipendet er for studenter generelt som ønsker å fordype seg i urbane problemstillinger, sier Ellefsen og nevner arkitektur- og planleggerlinjene på NTNU, utviklingsstudier på Universitetet i Agder og statsvitenskap som eksempler.
I Plan 1/2020 stilte vi spørsmålet: Hvor har det blitt av arealplanlegginga? Aarsæther, Hanssen og Hofstad kommenterer artikkelen i samme nummer, uten å a lest artikkelen vår særlig grundig. I alle fall tillegger de oss i svaret en rekke oppfatninger vi ikke har. Her kommer et forsøk på oppklaring og noen presiseringer.
Regjeringen oppretter i alt 92 nye studieplasser innenfor planfag.
Jobber du med planlegging i offentlig sektor og ønsker faglig påfyll? Da kan du ta en kikk på dette nye nettbaserte kurset i regi av Universitetet i Bergen, Universitetet i Agder og NTNU.